روابط سالم

اچ پی وی HPV چیست؟

متاسفانه یکی از بیماری‌های مقاربتی که این روزها نامش زیاد شنیده می‌شود، زگیل تناسلی یا همان HPV است که به دلیل کمبود اطلاعات عمومی و تابو بودن بیماری‌های جنسی کمتر کسی به صورت علمی درباره آن صحبت می‌کند. در واقع مسئله‌ای که به راحتی می‌تواند توسط پزشک زنان درمان شود و با افزایش آگاهی عمومی درباره اینکه اچ پی وی HPV چیست به درمان برسد، این روزها به معضلی بزرگ تبدیل شده است.

اچ پی وی HPV چیست

به همین خاطر تصمیم گرفتیم بک بار برای همیشه کلیاتی درباره این ویروس که به زگیل تناسلی هم مشهور است ارائه کنیم تا هم آگاهی‌تان در این مورد بیشتر شود و هم در صورت مبتلا شدن با خیال راحت و بدون نگرانی به پزشک مراجعه کنید.

اچ پی وی HPV چیست؟

ویروس اچ پی وی HPV یا ویروس پاپیلومای انسانی یکی از بیماری‌های عفونتی مقاربتی است که از طریق ارتباط جنسی با فرد بیمار به دیگری منتقل می‌شود. فرد بیمار علائم خاصی ندارد و تا سال‌های سال  می‌تواند بدون بروز هیچ نشانه خاصی این ویروس را به پارتنر و شریک جنسی‌اش منتقل کند.

زگیل تناسلی یا همان اچ پی وی نتیجه عفونتی است که باعث رشد زگیل‌هایی روی سطح پوست می‌شود. البته این ویروس انواع مختلفی دارد که از زخم‌های ساده تا متاسفانه شیوع سرطان دهانه رحم را در برمی‌گیرد. در این میان چیزی که بیش از همه مهم است، درمان زگیل تناسلی است. در واقع تا بیماری گسترده نشده باید ریشه‌اش را قطع کنید تا هیچ خطری سلامت شما را تهدید نکند.

زگیل تناسلی یا همان اچ پی وی نتیجه عفونتی است که باعث رشد زگیل‌هایی روی سطح پوست می‌شود

این ویروس از طریق ناحیه تناسلی و رابطۀ مقعدی از فرد بیمار به دیگری منتقل می‌شود و می‌تواند علاوه بر ناحیه تناسلی، دهان، دست و پا را نیز آلوده کند. البته این ویروس بدون درمان هم نیست، فقط باید توجه داشته باشید که اگر شریک جنسی شما هیچ زخم یا زگیلی نداشته باشد، چنین موردی نشان‌دهندۀ سلامت و بیمار نبودن نیست. همانطوری که گفتم فرد بیمار ممکن است سال‌های سال این ویروس را منتقل کرده و خودش نشانه و علامتی نداشته باشد.

چگونه ویروس اچ پی وی HPV را تشخیص دهیم؟

اگر نگران راه تشخیص اچ پی وی شده‌اید، بگذارید خیلی سریع بگویم که شاید فرد بیمار نشانه‌ای نداشته باشد اما علم آنقدر هم از قافله عقب نیست که نتواند این بیماری را تشخیص دهد.

اولین آزمایش برای تشخیص ویروس اچ پی وی تست پاپ اسمیر برای زنان است که برای تشخیص سرطان دهانه رحم نیز توصیه می‌شود. متاسفانه این ویروس نه فقط با رابطه جنسی بلکه با رابطه‌ای سطحی و رابطۀ دهانی (اورال) هم منتقل می‌شود و بهتر است که حتما از طریق تست معتبری مثل پاپ اسمیر از سلامت خود یا شریک جنسی‌تان مطمئن شوید.

راه‌های انتقال ویروس اچ پی وی HPV

قبل از معرفی راه‌های درمان ویروس اچ پی وی بیایید نگاهی خلاصه و کوتاه به راه‌های انتقال آن داشته باشیم.

ویروس اچ پی وی از رابطه جنسی، رابطه سطحی و رابطه دهانی (اورال) از فرد بیمار به شریکش منتقل می‌شود. البته این تنها راه انتقال ویروس آلوده نیست، بلکه مادر باردار آلوده این بیماری را حین بارداری می‌تواند به فرزندش منتقل کند که البته متخصصان بر سر این راه انتقال هنوز به توافق کامل نرسیدند.

گروه کم‌ خطر به ویروس HPV6 و ویروس HPV11 دچار هستند

این ویروس در بدن فرد بیمار به دو دسته پرخطر و کم‌ خطر تقسیم می‌شود. گروه کم‌ خطر به ویروس HPV6 و ویروس HPV11 دچار هستند که معمولاً به زگیل و زخم تناسلی منجر شده و به شکل زخم‌هایی برجسته روی دستگاه تناسلی خودش را نشان می‌دهد.

گروه پرخطر ویروس موسوم به HPV 16، HPV 18، HPV 31 و HPV33 است که متاسفانه منجر به بیماری از جمله سرطان دهانه رحم می‌شود و نیاز به رسیدگی و درمان فوری دارد.

راه‌های درمان ویروس اچ پی وی HPV چیست؟

احتمالاً به مهم‌ترین سوال شما بعد از خواندن این مقاله رسیدیم، یعنی راه‌های درمان ویروس اچ پی وی HPV چیست؟

بگذارید یک بار برای همیشه این سوال را با یک پاسخ محکم به سرانجام برسانیم. قطعی‌ترین راه‌حل درمان ویروس اچ پی وی مراجعه به پزشک و متخصص زنان و واکسینه شدن است. تا اینجا سعی کردیم که آگاهی شما را دربارۀ زگیل تناسلی افزایش دهیم و در ادامه به راه‌های پیشگیری از ابتلا اشاره می‌کنیم ولی توصیه و پیشنهاد دوستانه ما مراجعه به پزشک متخصص است.

اولین راه پیشگیری از ابتلا به ویروس اچ پی وی، استفاده از کاندوم لاتکس در حین رابطه است تا خطر ابتلا را تا حدی کاهش دهد اما همانطوری که می‌دانید این راه‌حل قطعی نیست!

خرید کاندوم

در حال حاضر سه واکسن توسط سازمان غذا و دارو به تائید رسیده که برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم و زگیل‌های تناسلی توسط پزشک تجویز می‌شود. لازم است که از سمت متخصصان عزیز نیز این موضوع تابوشکنی شود، زیرا درمان و واکسیناسیون درباره ویروس اچ پی وی ارتباطی به تعدد روابط جنسی ندارد بلکه مثل هر واکسن دیگری تنها نقش پیشگیری از ابتلا به بیماری دارد.

معمولاً پزشکان توصیه می‌کنند که بانوان و آقایان بعد از رسیدن به بلوغ جنسی و پیش از شروع هرگونه رابطه حتماً واکسینه شوند. این واکسن دو دوز دارد و به فاصله شش ماه به افراد تزریق می‌شود. برای واکسینه شدن و مراجعه به مراکز معتبر هم می‌توانید از پزشکتان گمک بگیرید!

ویروس را جدی بگیرید!

متاسفانه هنوز دربارۀ ویروس اچ پی وی HPV تابوهایی وجود دارد و مردم گمان می‌کنند که این بیماری یا حتی واکسیناسیون برای افرادی است که روابط متعدد دارند. در این مورد توصیه من مشورت با متخصص و البته افزایش آگاهی خودتان درباره بیماری است.

با توجه به اینکه نوع خطرناک این ویروس و جدی نگرفتن آن می‌توانید به بیماری خطرناک و پرهزینه‌ای مثل سرطان دهانه رحم منجر شود، در صورتی که می‌خواهید پیش از شروع هرگونه رابطه زناشویی سلامت خود و همسرتان تضمین شود، با پزشک مشورت کرده، تست داده یا حتماً واکسینه شوید و اطلاعات درست و علمی را در این زمینه دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا