پوست

اگزمای پوستی چیست و چرا به وجود می آید

پوست به عنوان بزرگ‌ترین عضو بدن شما وظیفه دارد از اعضای بدنتان محافظت کند. اما اگر به این موضوع توجه کنید، همیشه در برابر مشکلات خارجی که ممکن است برای شما پیش بیاید، این پوست بدن شما است که مقابل مشکلات به وجود آمده مقاومت خواهد کرد. ممکن است پوست شما دچار آسیب دیدگی‌های فیزیکی هم‌چون زخمی شدن، سوختن و یا وارد شدن ضربه‌ای به آن، شود.

همچنین علاوه بر مشکلات ذکر شده، این احتمال وجود دارد که پوست شما جوش بزند و یا به آکنه و حساسیت‌های مختلف پوستی دچار شود. این موضوع می‌تواند به دلیل تغییرات درونی در سنین مختلف به وجود آید و یا برخی از آسیب‌های محیطی باعث ایجاد آن شود.

اما در عین‌حال باید اشاره کرد که اگزما یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی است که در سنین مختلف به وجود می‌آید، بر روی پوست شما نمایان شود و می‌تواند دلایل مختلفی نیز داشته باشد. اگر شما و اطرافیانتان با این موضوع دست و پنجه نرم می‌کنید، ما در تیم مادامون قصد داریم شما را با اگزمای پوست و برخی از راه‌های درمان آن بیشتر آشنا کنیم. پیشنهاد می‌کنیم برای این‌که بتوانید تمام اطلاعات لازم درباره این عارضه پوستی را به‌دست آورید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

اگزما چیست ؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، اگزما (Eczema) یک عارضه پوستی است که بیشتر بر اثر آسیب‌های محیطی و برخی از مواقع به دلایل ژنتیکی ایجاد می‌شود. اما لازم به ذکر است به‌طور کلی علت به وجود آمدن اگزمای پوستی معلوم نیست. همه افراد در سنین مختلف ممکن است به اگزما مبتلا شوند و مدت زمانی را مجبور شوند با این بیماری بگذرانند. علائم اگزما در کودکان و بزرگسالان کمی متفاوت است که در ادامه این بخش به آن خواهیم پرداخت. در نظر داشته باشید برند سریتا محصولات متنوعی در رابطه با اگزما تولید کرده است که میتوانید بررسی نمایید.

محصولات سریتا

علائم اگزما در کودکان

اگزما یکی از بیماری‌هایی است که ممکن است در کودکان از 2 ماهگی شروع تا 5 سالگی نیز ادامه داشته باشد. همه کودکان علائم یکسانی ندارند، اما برخی از شایع‌ترین علائم اگزمای پوستی در کودکان به شرح زیر است.

  • برآمدگی در چانه و یا پیشانی
  • قرمزی پوست در ناحیه مبتلا شده
  • التهاب پوست
  • خشک شدن سطح پوست
  • خارش پوست

علائم اگزما در بزرگسالان

اگزما در بزرگسالان به نحوی ایجاد می‌شود که شاهد نمایان شدن آن بیشتر در نواحی آرنج، پشت زانوها، کف پا، کف دست، صورت و گردن خواهید بود. از شدیدترین عوارض اگزما در بزرگسالان می‌توان به خشک و پوسته پوسته شدن ناحیه مبتلا شده به اگزما اشاره کرد. در عین‌حال ممکن است به علت خارش زیاد، نواحی از بدن که به اگزما مبتلا شده‌اند، زخمی و دچار عفونت شوند.

دلایل به وجود آمدن اگزما

بیماری اگزما یک عارضه پوستی است که معمولا با چشم توسط خود افراد قابل مشاهده است. عواملی در به وجود آمدن اگزمای پوستی می‌توانند دخیل باشند و پیدا کردن دلایل به وجود آمدن اگزما می‌تواند روند درمان آن‌را تسریع بخشد. از مهم‌ترین دلایل به وجود آمدن اگزما بر روی پوست شما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • استرس و نگرانی بیش از حد
  • پوشیدن لباس‌های تنگ، پلاستیکی و پشمی
  • عدم استفاده از وسایل مراقبت از پوست هم‌چون مرطوب کننده‌ها
  • تعریق زیاد و قرار گرفتن در معرض گرمای بیش از حد
  • برخورد با مواد شیمیایی
  • تغییرات آب و هوا هم‌چون زمان ورود به فصول سرد سال و همچنین عوامل محیطی
  • استفاده از مواد شوینده هم‌چون صابون‌های معطر و نامناسب که باعث خشکی، التهاب و خارش پوست می‌شوند.

انواع اگزما

اگزمای پوستی به شکل‌های مختلفی خود را نشان می‌دهد و با توجه به این‌که چه شدتی دارد و با چه نشانه‌هایی نمایان می‌شود، انواع مختلفی دارد. در ادامه انواع اگزما را برای شما شرح داده‌یم.

درماتیت سبورئیک (Seborrheic Dermatitis)

این نوع از اگزما معمولا در پاها، سر و صورت هم در کودکان و هم در بزرگسالان به وجود می‌آیند. لکه‌هایی که از درماتیت سبورئیک ایجاد می‌شوند، باعث خارش زیاد و خونریزی محل ابتلا نیز می‌شوند. از شایع‌ترین علائم این اگزما می‌توان به پوسته پوسته‌های زرد رنگ و چرب بر روی پوست اشاره کرد.

درماتیت سبورئیک

اگر دچار استرس شده باشید، پوست بدنتان چرب باشد و یا بدن خود را به خوبی شستشو نکنید؛ ممکن است به این نوع از اگزمای پوستی دچار شوید. البته در برخی مواقع به وجود آمدن درماتیت سبورئیک ارثی نیز می‌باشد.

درماتیت عصبی (Neurodermatitis)

درماتیت عصبی بیشتر در نواحی هم‌چون ناحیه تناسلی، قوزک پا، پشت گردن، قسمت خارجی ساعد و بازوها ممکن است پدیدار شود. اگر لباس شما تنگ باشد و یا بدن خود را به خوبی شستشو نکنید احتمال ابتلای شما به این نوع از اگزما زیاد خواهد بود.

درماتیت تماسی (Contact Dermatitis)

اگر پوست شما با مواد شیمیایی مستقیما در ارتباط باشد، ممکن است به چنین اگزمایی مبتلا شوید. کارگران، نقاشان و خانم‌های خانه‌دار مورد انتظارترین افرادی هستند که به درماتیت تماسی دچار می‌شوند. این اگزمای بعد از تماس با رنگ و مصالح ساختمانی و همچنین مواد شوینده هم‌چون صابون به‌وجود می‌آیند.

درماتیت تماسی

ناحیه دست و صورت بیشترین جاهایی هستند که تحت تاثیر قرار می‌گیرند و در نتیجه پوست آن‌ قسمت‌ها خشک می‌شود و ترک می‌خورد. حتی باید به این نکته اشاره کرد که تماس زیاد با آب هم می‌تواند باعث به وجود آمدن چنین اگزمایی شود!

اگزمای دیس هیدروتیک (Dyshidrotic Eczema)

این نوع از اگزما بیشتر به‌صورت تاول بر روی دست و پا خودش را نشان می‌دهد. حساسیت‌های فصلی، تعریق بیش از حد و برخورد با موادی آلرژیک هم‌چون فلزات کروم، نیکل و کبالت بیشترین تاثیر را در به وجود آمدن اگزمای دیس هیدروتیک دارند. به مرور زمان تاول‌های به وجود آمده دچار خارش شدید می‌شوند و در صورت خاراندن آن‌ها پوست شما دچار قرمزی و ترک می‌شود که این موضوع زمینه ساز ایجاد زخم‌ها دردناک خواهد شد.

آتوپیک (Atopic Dermatitis)

پوسته پوسته شدن و خارش شدید پوست بدن از رایج‌ترین علائم آتوپیک است و در برخی از مواقع فرد ممکن است دچار تب یونجه و آسم شود. شایان به ذکر است که این نوع از اگزما بیشتر در کودکان به وجود می‌آید. خارش چنین اگزماهایی بسیار زیاد است و ممکن است باعث ایجاد عفونت و بیماری‌های باکتریایی شوند.

درماتیت پوشک (Irritant Diaper Dermatitis)

این نوع از اگزما در نوزادان به دلیل این‌که از پوشک برای پوشاندن برخی از نواحی بدن آن‌ها استفاده می‌شود، به وجود می‌آید. رطوبت زیاد در زیر پوشک و تعویض دیر به دیر آن از اصلی‌ترین عوامل به وجود آمدن درماتیت پوشک است.

درماتیت پوشک

اگزمای نومولار (Nomular Eczema)

یکی از مزمن‌ترین انواع عارضه‌های پوستی، اگزمای نومولار است. این نوع از اگزمای پوستی به شکل سکه با خارش و سوزش زیاد بر روی پوست به وجود می‌آید. احتمال به وجود آمدن اگزمای نومولار در بین مردان 55 تا 65 ساله بیشتر از بقیه افراد است.

بهترین راه برای درمان اگزما چیست ؟؟

با توجه به پیشرفت علم پزشکی و طب سنتی، شاهد راه‌کارهای بسیاری برای درمان اگزما در سال‌های اخیر بوده‌ایم. در ادامه این بخش از مطالب، برخی از بهترین راه‌های درمان اگزما را به شما معرفی کرده‌ایم.

  • استفاده از داروهایی هم‌چون آنتی هیستامین، آنتی بیوتیک‌ها، پردنیزولون و کورتیکواستروmdد که همگی برای تسکین و درمان اگزما به‌کار می‌روند، یک راه‌کار مناسب است. البته باید خاطر نشان کرد که برای مصرف هرگونه دارو بهتر است با پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید و طبق نظر ایشان شروع به استفاده از چینن داروهایی کنید.
  • دوش گرفتن (با استفاده از شامپو پسوریازیس 100 میل سریتا) مرطوب نگه داشتن پوست بعد از ابتلا به اگزما یک راه‌کار ساده و مطمئن است. چرا که وقتی به اگزما مبتلا شوید پوست شما خشک می‌شود و نیاز دارد مرطوب‌سازی شود تا بتواند سریع‌تر ترمیم شود.
  • پوست خود را از گرما و سرمای بیش از حد حفظ کنید. چرا که هر دوی این‌ها عواملی هستند که اگر پوست شما زیاد در معرض آن‌ها قرار گیرد، خشک و شکننده می‌شود. در نتیجه ممکن است به اگزمای پوستی دچار شوید.
  • استفاده از روغن‌های گیاهی هم‌چون روغن نارگیل و مواد شوینده مناسب هم‌چون صابون‌های ملایم و غیر عطری از بهترین گزینه‌ها برای شستشوی پوست مبتلا شده به اگزما است. پیشنهاد می‌کنیم که اگر به دنبال خرید مواد شوینده و مرطوب‌ساز برای از بین بردن خشکی پوست خود هستید، حتما به سایت مادامون مراجعه کنید و بهترین محصولات را با مناسب‌ترین قیمت خریداری کنید.
  • اگر هنوز طب سوزنی را امتحان نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم حتما برای درمان اگزما و خارش پوست خود این‌کار را انجام دهید.
  • استرس یکی از تاثیر گذارترین مسائلی است که می‌تواند باعث به‌وجود آمدن بیماری‌های پوستی هم‌چون اگزما شود. پس بهتر است همیشه سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید.
  • می‌توانید از یک ماساژور مجرب بخواهید که پوست شما را با روغن‌های طبیعی و مورد تایید پزشکی که به آن مراجعه کرده‌اید، ماساژ دهد تا خارش و التهاب پوستتان کمی تسکین یابد، گردش خون شما بهتر شود و روند بهبودی شما سریع‌تر پیش برود. مطالعه در مورد کلاژن هم برای شما مفید خواهد بود.

کلام آخر …

اگزما یکی از عارضه‌های پوستی شایع در بین افراد است که اگر به آن رسیدگی نشود، ممکن است به یک بیماری مزمن برای شما تبدیل شود. ما در فروشگاه اینترنتی مادامون تلاش بر این داشتیم که شما را با انواع اگزما و بهترین راه‌های درمان آن آشنا کنیم.

امیدواریم مطالب بیان شده برای شما عزیزانی که به عارضه پوستی اگزما مبتلا شده‌اید مفید واقع شده باشد و توانسته باشید به یک راه حل مناسب برای درمان بیماری خود دست پیدا کنید.

منبع : دندانساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا